Mainos

NEC etsii kumppania matkapuhelintuotantoon

Japanilainen elektroniikka-alan yritys NEC pyrkii tervehdyttämään tappiollista matkapuhelin- ja sirutuotantoaan kumppanuuden avulla.

Japanin kolmanneksi suurin elektroniikkavalmistaja NEC hakee kumppania tappiollisen matkapuhelinyksikkönsä ja sirutuotantonsa tervehdyttämiseksi. NEC luonnehtii yksikköjen tervehdyttämistä kiireelliseksi ja kertoo tavoitteena olevan ratkaisujen löytäminen puolen vuoden kuluessa.

NEC ennakoi matkapuhelinyksikön tekevän maaliskuussa päättyvältä toimintavuodelta 30 miljardin jenin eli noin 215 miljoonan euron tappion. Yksikön kannattavuutta on heikentänyt Japanin markkinoiden heikko kysyntä ja kova kilpailu kansainvälisillä markkinoilla.

Matkapuhelintuotannon uudelleenjärjestelyissä vaihtoehtoina ovat NEC:n mukaan sekä kehitys- ja markkinointiyhteistyö että yksikön yhdistäminen jonkin toisen valmistajan kanssa.

NEC ei kuulu markkinoiden suuriin matkapuhelinvalmistajiin. Yhtiö myi huhti-syyskuussa 4,7 miljoonaa matkapuhelinta. Sen tavoitteena on 10 miljoonan puhelimen vuosimyynti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.