Mainos

NBC: Pentagon tarkkailee rauhanaktivisteja

Amerikkalaisen televisioyhtiö NBC:n käsiin päätyneestä aineistosta löytyy tietoja yli 1 500:sta Yhdysvalloissa järjestetystä "epäilyttävästä tapahtumasta" kymmenen kuukauden aikana.

Yhdysvaltain puolustusministeriö saattaa järjestelmällisesti vakoilla Irakin sodan vastaisia järjestöjä ja rauhanaktivisteja, kertoo NBC-televisiokanava. Pentagon on kanavan mukaan mahdollisesti lähettänyt järjestöihin soluttautujia saadakseen tietoa muun muassa mielenosoituksista ja kokoontumisista.

NBC:n käsiin päätyneestä aineistosta löytyy tietoja yli 1500:sta Yhdysvalloissa järjestetystä "epäilyttävästä tapahtumasta" kymmenen kuukautta kattavalta ajanjaksolta. Aineistossa on tietoja kymmenistä kokoontumisista ja sodanvastaisista protesteista, joista osa oli suunnattu uusien sotilaiden rekrytointia vastaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pentagonin tiedustelutoimista tihkuu tietoa julkisuuteen sitten vuoden 2001 terroristi-iskun, jolloin ministeriö nosti turvallisuustasoaan.

Pentagon ei kommentoinut julkisuuteen vuotanutta aineistoa. Ministeriö on kuitenkin vahvistanut, että sillä on terroristien iskuja edeltävää toimintaa selvittävä tiedusteluohjelma.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja