NBA:n supertähdestä ällistyttävä paljastus – nukkui yönsä hallissa: "Hän oli haavoittuvainen"

Milwaukee Bucksin kreikkalais-nigerialainen Giannis Antetokounmpo on suurin suosikki voittamaan koripallon NBA:n arvokkaimman pelaajan tittelin. Hän oli kuitenkin lähellä lopettaa uransa jo teini-iässä. 

Antetokounmpo varattiin Milwaukeen vuonna 2013 numerolla 13. Hän ei ollut pelannut yhdysvaltalaista yliopistokoripalloa kuten suurin osa kärkivarauksista. 

Kun Antetokounmpo valittiin Milwaukeen toimesta, oli hänestä tullut vastikään Kreikan kansalainen. Hän syntyi Ateenan esikaupungissa Zografoussa joulukuussa 1994, mutta eli ilman kansalaisuutta 18 vuoden ajan, koska hänen vanhempansa olivat maahanmuuttajia Nigerian Lagosista.

Antetokounmpon isä oli jalkapalloilija ja äiti korkeushyppääjä. Perhe muutti Kreikkaan kolme vuotta ennen Antetokounmpon syntymää ja joutuivat vaikeuksiin, koska eivät löytäneet työtä. Antetokounmpo ja hänen veljensä auttoivat toimeentulon suhteen myymällä kelloja kadulla.

Hän nukkui usein nuorena teini-ikäisenä koripallosalissa olleella matolla. Samanlainen tilanne toistui tähden ensimmäisenä NBA-vuonna.

– Hän oli haavoittuvainen ja pelkäsi. Hän nukkui hallissa, hänellä ei ollut mitään syytä lähteä kotiin. Hän ei halunnut lähteä kotiin. Hän oli yksin, sanoi agentti Alex Saratsis helmikuussa julkaistussa "Finding Giannis" dokumenttielokuvassa.

Syy hallissa nukkumiseen oli se, että hän oli joutunut muuttamaan Milwaukeen yksin ilman perhettään. Pitkään oli epävarmaa, että saisiko Antetokounmpon perhe viisumia maahan. Hän ahdistui ja mietti, että lopettaisi kauden kesken ja lentäisi takaisin Kreikkaan. 

Loppujen lopuksi perhe pääsi matkustamaan Yhdysvaltoihin ja he olivat paikalla seuraamassa Milwaukeen ottelua helmikuussa 2014 New York Knicksiä vastaan. Tuolloin hän pystyi rentoutumaan.

Milwaukee kohtaa NBA:n pudotuspelien avauskierroksella Detroit Pistonsin. Joukkueiden avauskohtaaminen pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat