NBA:n sarjakärki kärsi harvinaisen tappion joulupäivänä

Koripallon NBA:n kärkijoukkue Milwaukee Bucks koki harvinaisen tappion joulupäivän huippukamppailussa Philadelphia 76ersiä vastaan. Philadelphia oli kotonaan parempi pistein 121–109.

Sekä Philadelphian Joel Embiid että Milwaukeen Khris Middleton tekivät 31 pistettä. Milwaukeen supertähti Giannis Antetokounmpo pussitti 18 pistettä ja kahmi 14 levypalloa.

Kotijoukkue Philadelphia aloitti karkumatkansa jo avausneljänneksen lopulla. Se kasvatti johtoaan tasaisesti läpi ottelun ja johti parhaimmillaan päätösneljänneksen alussa jo 29 pisteellä. Lopussa Milwaukee kuroi eron siedettäväksi, kun voitto oli jo käytännössä Philadelphian taskussa.

Philadelphian voiton takasivat kolmen pisteen heitot, joita joukkue naulasi yhteensä 21. Kolmoset upposivat 47,7 prosentin tarkkuudella.

Joukkue onnistui myös puolustussuuntaan, ja 11 levypalloa ottaneella Embiidillä oli tärkeä rooli Antetokounmpon pitämisessä aisoissa.

–  Olen ollut nöyrä koko kauden ajan, mutta haluan olla kauden paras puolustuspelaaja, ja mielestäni tämä ilta osoitti sen, kamerunilainen Embiid sanoi.

Milwaukeelle tappio oli vasta kauden viides, voittoja sillä on 27.

–  Meidän luonnettamme piti testata tänään, koska voimme parantaa itseämme vain kohtaamalla vastoinkäymisiä. En pidä häviämisestä, mutta joskus häviäminen tällä tavalla kehittää koko joukkuetta, Antetokounmpo analysoi.

Bucks jatkaa itälohkon ja koko NBA:n kärjessä. Philadelphia on itälohkossa neljäntenä.

Clippers vei Los Angelesin herruuden

Joulupäivän toisessa huippuottelussa hallitseva mestari Toronto Raptors kärsi toisen perättäisen tappionsa. Kotijoukkue Boston Celtics otti 118–102-voiton ja venytti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

Boston ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä. Se kasvatti jakson aikana ottelun puolivälin kahdeksan pisteen johtonsa 19 pisteeksi.

Bostonista Jaylen Brown teki 30 pistettä. Kemba Walker säesti 22 pisteellä. Torontosta kunnostautuivat 27 pistettä heittänyt Fred VanVleet ja 24 pisteen Chris Boucher.

Celtics jatkaa NBA:n itälohkossa toisensa Milwaukeen jälkeen. Toronto on kuudentena.

Päivän kolmas huippuottelu oli Los Angelesin paikalliskamppailu Lakersin ja Clippersin välillä. Clippers voitti ottelun 111–106, vaikka oli kolmannella neljänneksellä 15 pisteen tappioasemassa.

Clippersin Kawhi Leonard teki 35 pistettä. Lakersin pelaajista Kyle Kuzma teki 25 pistettä, joukkueen supertähdistä Anthony Davis teki 24 ja LeBron James 23 pistettä.

Lakers johtaa länsilohkoa ja Clippers on kolmantena.

Lue myös:

    Uusimmat