Mainos

NBA-legenda Dennis Rodman taas Pohjois-Koreassa: "Lahja Kim Jong-unille"

Amerikkalainen koripallolegenda Dennis Rodman aiheuttaa hämmennystä Pohjois-Korea-innostuksellaan. Rodmanin tuorein tempaus on tänään Pjongjangissa pelattava koripallo-ottelu entisten NBA-tähtien ja pohjoiskorealaisten välillä.

Rodmanin hanke on herättänyt paljon keskustelua ympäri maailman. "The Worm"-lisänimellä tunnettua koripallolegendaa on arvosteltu diktatuurin tukemisesta erityisesti amerikkalaismediassa. Rodman on Pohjois-Koreassa nyt neljättä kertaa.

Rodman kertoo koripallopelin olevan lahja tänään 31. syntymäpäiväänsä viettävälle Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong-unille.

– Tämä on hänen syntymäpäivälahjansa. Tämä on hänen lahjansa minulta ja maailmalta. Rakastan tätä miestä. Hän on ystäväni ikuisesti, Rodman kuvaa tuntemuksiaan ennen peliä.

Rodmanin joukkueessa pelaava NBA-tähti Charles D. Smith on jo ilmoittanut tulleensa katumapäälle matkastaan eikä Rodmanin lausunnot hänen ja Kimin ikuisesta ystävyydestä ole auttaneet asiaa.

Valkoinen talo on tuominnut Rodmanin tempauksen. Lausunnon mukaan se ei olisi hyväksynyt matkaa, jos sillä olisi asiassa sananvaltaa. Myös NBA:n johto on pitänyt etäisyyttä Rodmanin peliporukkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.