NBA-finaaleista uskomaton Shaquille O’Neal -fakta – sama toistunut 37 vuotta putkeen

3:44
Tulosruutu: Miami Heat NBA-finaaleihin, Celtics palaa Bostoniin.

Koripalloliiga NBA:n finaaleissa pelaavat Los Angeles Lakers ja Miami Heat. Miami selvitti tiensä loppuotteluihin kukistettuaan itälohkon kuudennessa finaaliottelussa Boston Celticsin lukemin 125–113.

Los Angeles Lakers teki aiemmin Denver Nuggetsista selvää voitoin 4–1. Miami puolestaan raivasi Bostonin tieltään voitoin 4–2.

Kenties hämmästyttävintä NBA:n finaaleihin liittyen on jo uransa lopettaneeseen koripallolegenda Shaquille O’Nealiin liittyvä fakta. Finaaleissa nähdään nyt nimittäin 37. kerran peräkkäin vähintään yksi pelaaja, joka on urallaan pelanut O'Nealin kanssa samassa joukkueessa. Putki on jatkunut aina vuodesta 1985.

Näissä finaaleissa O'Nealin entisiä joukkuekavereita ovat Lakersin LeBron JamesRajon Rondo ja Danny Green sekä Miamin Goran Dragić ja Udonis Haslem.

O'Neal voitti urallaan Lakersissa kolme mestaruutta ja Miamissa yhden. Lakersilla on NBA-mestaruuksia kaikkiaan 16, Miamilla kolme. Miami juhli viimeisimpiä mestaruuksiaan peräkkäisinä vuosina 2012 ja 2013, Lakers puolestaan 2009 ja 2010.

NBA:n finaalisarja käynnistyy Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja