Näyttelijäkonkari Peter Fonda: "Obama, olet petturi!"

Yhdysvaltalainen näyttelijäkonkari, Easy Rider -elokuvan tähti Peter Fonda, 71, ei säästellyt Cannesissa sanojaan suomiessaan Presidentti Barack Obamaa Meksikonlahden öljyonnettomuuden hoitamisessa.

Tanskalaisohjaaja Lars von Trier ei jäänyt tänä vuonna ainoaksi puheistaan muistetuksi tähdeksi Cannesin vuotuisilla elokuvajuhlilla, vaan myös Peter Fonda, yhdysvaltojen 1960-luvun vastakulttuurin suuri vaikuttaja ja näyttelijäkonkari, pääsi puhumaan suunsa puhtaaksi.

Fonda kertoi opettavansa lapsenlapsiansa käyttämään tarkkuuskivääriä. "Mihin tarkoitukseen?" kysyttäessä näyttelijä vastasi:

– En aio sanoa sanoja Barack Obama, mutta ...

– Tässä on kyseessä enemmänkin idea kuin sen toteuttaminen, mutta olemme menossa kohti suurta konfliktia. Tulin tänne vuosia sitten moottoripyöräelokuvalla ja pysäytimme sodan. Nyt kyseessä on maailman käynnistäminen. En halua enää käyttää sanoja "pysäytetään jotakin", vaan haluan sanoa, että aloitetaan jotakin, käynnistetään maailma, poliittisesta aktiivisuudestaan tunnettu näyttelijä jatkoi mystisesti.

Näyttelijä oli saapunut Cannesin elokuvajuhlille The Big Fix -dokumentin takia. Dokumenttielokuva oli tänä vuonna ainoa laatuaan elokuvafestivaalien virallisessa ohjelmistossa, ja Fonda yksi sen tuottajista. Dokumentti kertoo Meksikonlahden öljyonnettomuudesta ja sen syistä ja seurauksista.

Dokumenttielokuvan pressitilaisuudessa Fonda kertoi lähettäneenä presidentti Obamalle sähköpostia, jossa haukkui tätä petturiksi. Fondan mukaan Obama hoiti öljyonnettomuuden huonosti. Lisäksi Fonda haukkui tilaisuudessa britit.

– BP (British Petroleum, meksikonlahden öljyonnettomuudessa räjähtänyt öljynporauslautta oli BP:n vuokraama) on vain kasa brittejä. Luulimme, että potkimme heidät ulos jo aikoja sitten. Vuonna 1812 (Yhdysvaltojen ja Britannian sota) he yrittivät päästä takaisin, mutta eivät onnistuneet, Fonda sanaili.


Lue lisää Meksikonlahden öljykatastrofista MTV3n sivuilta:


MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lähde: The Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja