Näyttelijäkollega järkyttyi Mel Gibsonin rasistisista kommenteista

AVAn Kallista kipua -suosikkisarjaa tähdittävä juutalaisen perheen poika Mark Feuerstein kertoo hämmentyneensä pahanpäiväisesti näyttelijäkollegansa viiden vuoden takaisista antisemitistisistä kommenteista.

Juutalaisen lakimiehen ja opettajattaren perheeseen syntynyt, juuristaan ylpeä Mark Feuerstein näytteli vuonna 2000 Mel Gibsonin kanssa elokuvassa Mitä nainen haluaa. Yhteistyön jälkeen hänellä oli kollegastaan ainoastaan hyvää sanottavaa.

– Hän ei olisi voinut kohdella minua paremmin. Hän oli suoraan sanottuna täydellinen herrasmies, erittäin antelias ja mukava. Valiteltuani kuvauksissa kovaa parrankasvuani hän jopa osti minulle partahöylän. Ehkä hän salaisesti toivoi, että leikkaisin sillä vahingossa kurkkuuni. Mutta vakavasti puhuen, hän oli todella miellyttävä työtoveri, Feuerstein muistelee.

Vuonna 2006 Mel Gibson jäi kiinni alkoholin vaikutuksen alaisena autoilusta. Pidätyksen yhteydessä näyttelijä menetti malttinsa ja päästi suustaan rasistisia kommentteja häntä pidättäneelle juutalaiselle poliisille.

– H**vetin juutalaiset! Juutalaiset ovat syypää kaikkiin maailman sotiin, Gibson ärähti tuolloin.

Mark Feuersteinille Gibsonin juutalaisvastaisuus tuli suurena yllätyksenä ja hän kertoo olleensa jopa järkyttynyt aiemmin suuresti ihailemansa näyttelijälegendan möläytyksistä. Lisäksi Feuerstein kertoo olevansa pahoillaan, että "koko maailman Braveheart" paljastuikin arvaamattomaksi ja huonosti naistaan kohtelevaksi mieheksi.

– Gibsonin asiallinen työminä ja kaoottinen siviiliminä tuntuvat olevan kaksi aivan eri henkilöä. Varmaa on, etten voi koskaan enää katsoa häntä samoin kunnioittavin silmin kuin ennen, Feuerstein toteaa.

Kallista kipua -hurmuri Feuerstein on Mitä nainen haluaa -elokuvan lisäksi tuttu muun muassa televisiosarjoista Sinkkuelämää ja West Wing sekä elokuvasta Lainakengissä. Hän valmistui näyttelijäksi Princetonin yliopistolta huippuarvosanoin ja opiskeli sen jälkeen stipendillä LAMDA:ssa Lontoossa sekä L'École Philippe Gaulierissa Pariisissa.

Kallista kipua -sarjaa seurataan AVAlla maanantaisin klo 21.00.

Lähteet: IMDb.com, Popeater.com

Kuva: Getty Images

(AVA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja