Näyttelijä Jasper Pääkkönen hiiltyi Kemijoki Oy:lle: "Suoranaista potaskaa, anteeksi kielenkäyttöni"

Jasper Pääkkönen latoo täyslaidallisen Kemijoki Oy:lle kalakantojen elvyttämiseen liittyen – mahdollinen suurrooli odottaa näyttelijän uralla:"Ehdottomasti suurin duuni, mikä on tullut vastaan" 12:45

Näyttelijä ja kala-aktiivi Jasper Pääkkönen kommentoi Suomen virtavesien ja kala-kantojen tilaa sekä Kemijoki Oy:n toimia MTV:n haastattelussa.

Kemijoen vesivoimalat omistavan Kemijoki Oy pitää kohtuuttomina vaatimuksia, joita sille on asetettu kalakantojen elvyttämiseen liittyen. Viranomaiset haluavat päivittää voimayhtiöiden velvoitteita siten, että esimerkiksi kalatiet pitäisi rakentaa jokaisen voimalan yhteyteen.

– Se heikentäisi merkittävästi meidän toimintaedellytyksiä. Käytännössä vesivoiman tuotanto vaarantuisi merkittävästi Suomen suurimmalla joella, Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timonen sanoo Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelman haastattelussa.

Timosen mukaan yhtiö tekee jo toimia kalakantojen elvyttämiseksi ja peräänkuuluttaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken.

Kala-aktiivina ja Kemijoki Oy:n kriitikkona tunnettu näyttelijä Jasper Pääkkönen hermostui voimayhtiön toimitusjohtajan kommenteista.

– Se on tätä samaa vuodesta ja valitettavasti vuosikymmenestä toiseen jatkunutta jargonia, siis tyhjiä korupuheita ja tyhjiä lupauksia, Pääkkönen sanoo.

– Suoranaista potaskaa, anteeksi kielenkäyttöni, Pääkkönen tiivistää.

Hänen mielestään on käsittämätöntä, että valtio-omisteinen yhtiö pullikoi viranomaisten ja päättäjien tahtoa vastaan.

Pitkään kalakantojen ja virtavesien elvyttämisen puolesta puhunut Pääkkönen kuitenkin näkee, että asioissa on tapahtunut myös edistystä aivan viimeisen vuoden aikana.

Katso Pääkkösen koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat