Näyttelijä Ilona Chevakova lataa suorat sanat Ukrainan tilanteesta: "Tämä on lähinnä yhden miehen show"

MTV Uutiset Live Logo LIVE
MTV Uutiset Live seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Entinen Salatut elämät -näyttelijä Ilona Chevakova kritisoi suorasanaisesti Venäjän toimia ja muistuttaa, ettei vallitseva tilanne Ukrainassa ole Venäjän kansalaisten vika.

Ukrainan sodan tilanne tiivistetysti:

  • Venäjä hyökkäsi torstaiaamuna Ukrainaan
  • Räjähdyksiä on kuultu ympäri Ukrainaa, myös pääkaupunki Kiovassa
  • YK raportoi ainakin 25 siviilin kuolleen ja 102 loukkaantuneen
  • Presidentti Zelenskyi on allekirjoittanut määräyksen yleisestä liikekannallepanosta Ukrainassa
  • Venäjän odotetaan yrittävän pääkaupunki Kiovan valtausta

Venäjän laaja-alainen hyökkäys Ukrainaan torstaina 24. helmikuuta on järkyttänyt ympäri maailman. Tilanne on herättänyt runsaasti keskustelua sekä reaktioita Suomessakin ja useat tunnetut suomalaiset ovat kommentoineet kriisiä sosiaalisessa mediassa. 

Salatut elämät -sarjasta tunnettu näyttelijä Ilona Chevakova julkaisi Instagram-tilinsä Tarinat-osiossa hyvin suorasanaisia päivityksiä Ukrainan kriisistä. Chevakova on itse venäläistaustainen.

Chevakova ilmaisee päivityksissään, että Venäjällä liikkuu tällä hetkellä erittäin paljon valheellista propagandaa Ukrainan tilanteeseen liittyen. Päivityksissään Chevakova kritisoi hyvin kovasanaisesti Venäjän toimia. 

Chevakova jakoi Tarinat-osiossaan sosiaalisessa mediassa kiertävän Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Fatim Diarran päivityksen, jossa muistutetaan, ettei Ukrainan kriisistä tulisi syyttää esimerkiksi Suomessa asuvia venäläisiä. 

– Tämä ei ole myöskään Venäjällä asuvien venäläisten vika. Tämä on lähinnä yhden miehen show! Miettikää niitä parikymppisiä armeijapoikia jotka on pakotettu sotaan. Venäjän tv ja lehdet väittävät, että Ukraina aloitti hyökkäyksen. Siellä manipuloidaan ja aivopestään ihmisiä, Chevakova kirjoittaa jakamansa päivityksen yhteydessä. 

Chevakova on julkaissut Tarinat-osiossa myös kuvia ja videoita sotaa vastustavista mielenosoituksista Venäjältä, joissa hänen mukaansa on pidätetty ihmisiä. 

– Kukaan tuntemani venäläinen ei tue tätä sotaa. Venäjällä tuputetaan valtamediassa ihan vääristynyttä tietoa ja näin on ollut vuosia. Pelkkiä valheita, Chevakova kirjoittaa. 

Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja Mikael Wigellin mukaan Venäjä pyrkii omalta osaltaan hajottamaan Ukrainan yhtenäisyyttä ja lamauttamaan sen sotavoimat disinformaatiolla sekä propaganda- ja kyberhyökkäyksillä.

– Se jää nähtäväksi, kuinka Ukraina pystyy taistelemaan vastaan, Wigell totesi MTV Uutisten haastattelussa.

Uusimmat tiedot Ukrainan sodasta täältä.

Juttua korjattu 28.2. kello 17:02: Päivityksissään Chevakova ei kritisoinut Vladimir Putinia vaan Venäjän toimia. 

Lue myös:

    Uusimmat