Mainos

Näyttävät raketit jyräsivät ilotulitemyynnissä

Suomalaiset räjäyttelivät vuodenvaihteessa taivaalle aiempaa näyttävämpiä raketteja ja muita ilotulitteita. Kaikkiaan vuodenvaihteen ilotulitemyynti nousi noin 20 miljoonaan euroon, arvioidaan Kaupan liitosta.

-Arvioiden mukaan myös hienoinen kasvu myynnissä jatkui aikaisempien vuosien tapaan. Täsmällisiä myyntitietoja ei ole, sillä myynnin arvoon vaikuttavat myös tarjolla olevat rakettivalikoimat ja tuotepaletit, sanoo asiamies Matti Räisänen Kaupan liitosta.

Keskon Citymarket-ketjussa rakettimyynnin arvo kasvoi alustavan arvion mukaan jopa 20 prosenttia vuodentakaisesta. Ketjulla on vajaan kymmenen prosentin siivu koko ilotulitemyynnistä.

-Viime vuosien trendi jatkui: myytyjen ilotulitteiden kappalemäärät laskivat, mutta keskiostos nousi. Ihmiset ovat alkaneet ostaa entistä näyttävämpiä ja kalliimpia raketteja, arvioi Citymarketin tuoteryhmäpäällikkö Teemu Kähkönen.

Turvatekniikan keskuksen Tukesin mukaan markkinoille tuli aiempaa enemmän etenkin maassa pidettäviä ilotulitepatoja ja soihtuja. Kaikkiaan myynnissä oli 1200 erilaista ilotulitetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.