Mainos

Näytönsäästäjästä apua syövän hoitoon

Isossa-Britanniassa on käynnistynyt kokeilu, jossa etsitään uusia keinoja syövän hoitamiseen. Brittiläiset tutkijat pyytävät Internetin käyttäjiä lataamaan Internetistä ohjelman, joka auttaa tutkijoita tieteellisissä tutkimukssessa. Ohjelma käynnistyy itsestään tietokoneen ollessa käyttämättömässä tilassa ja alkaa suorittaa tieteellistä laskentaa molekyyleistä, joita voidaan mahdollisesti käyttää syöpälääkkeinä. Ohjelma hyödyntää tietokoneen käyttämättömän laskentatehon tuottaakseen tietoa molekyyleistä ja lähettääkseen tiedon takaisin Oxfordin yliopiston palvelimelle.

Mitä enemmän ihmisiä projektiin ottaa osaa, sitä nopeammin saadaan tuloksia. Yhdeltä tietokoneelta voi mennä yli 250 miljoonaa kemikaalia sisältävien molekyylien seulomiseen vuosikymmeniä, mutta jakamalla laskeminen monille tietokoneille ympäri maailman, voi laskeminen nopeutua huomattavasti.

-Joka neljännellä maailman ihmisellä on joku syöpä, joten lähes jokaisella on syövästä kärsivä tai kärsinyt sukulainen, ystävä tai työtoveri, sanoo Oxfordin yliopiston lääketutkimuskeskuksen johtaja professori Graham Richards.
-Nyt ihmisillä on mahdollisuus auttaa syöpää sairastavia lahjoittamalla tutkimukselle tietokoneensa muutoin hukkaan menevää laskentatehoa ja näin jouduttamaan tutkimustamme.

Ilmaisen näytönsäästäjän voi ladata itselleen osoitteesta www.ud.com.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.