Näytätkö ikäistäsi vanhemmalta? Tässä syy!

Uusi tutkimus paljastaa, että epäterveelliset elämäntavat saavat naisen ikääntymään nopeammin, kertoo Daily Mail. Esimerkiksi tupakointi, runsas juominen ja roskaruoka voivat saada naisen näyttämään yli neljä vuotta ikäistään vanhemmalta.

Vaikka moni meistä haluaisi näyttää 10 vuotta nuoremmalta, hälyttävä tutkimus paljastaa, ettemme edistä nuorekkuuttamme millään tavalla.

8000 yli 25-vuotiasta naista osallistui tutkimukseen, jossa paljastui, että epäterveelliset elämäntavat, kuten tupakointi, alkoholin käyttö, roskaruoka, solarium ja ihonhoidon laiminlyöminen, saavat naisen ikääntymään nopeammin.

Tutkimustulokset osoittivat, että nykyaikaiset elämäntavat aiheuttavat vahinkoa ulkonäölle saaden naiset näyttämään keskiverroin 4,25 vuotta ikäistään vanhemmilta. Tutkimuksessa saatiin myös selville, että naiset käyttävät keskimäärin kymmenen minuuttia päivässä murehtien ikääntymistään, mikä tekee kaksi ja puoli päivää vuodessa.

Puhtoiset elämäntavat omaava näyttelijä Jennifer Aniston, 41, sai korkeimman sijoituksen, kun listattiin julkisuuden henkilöitä, jotka näyttävät parhailta ikäisikseen. Bilehile Amy Winehouse, 27, puolestaan äänestettiin julkisuuden henkilöksi, joka näyttää pahimmalta ikäisekseen. Myös esimerkiksi poptähti Lady Gaga näyttää 24 ikävuottaan vanhemmalta.

Tutkimukseen osallistujen ihoa ei analysoitu, mutta heiltä kysyttiin, minkä ikäisiltä he kokivat näyttävänsä.

Vastaukset paljastivat, että viidesosa naisista ei käytä kosteusvoidetta, 40 prosenttia oleskelee auringossa ilman suojakertoimellista voidetta, neljäsosa syö roskaruokaa 2 – 3 kertaa viikossa ja keskimäärin naiset juovat 448 yksikköä alkoholia ja polttavat 894 tupakkaa vuosittain.

Bedfordshiressä sijaitsevan Riverbanks Clinicin lääkäri Ravi Jain suosittelee tupakoiden tumppaamista ja suojakertoimien käyttöä joka päivä. Hän kannustaa myös juomaan paljon vettä ja syömään marjoja, jottei ikääntyminen ota varaslähtöä.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Getty Images ja Wireimage/AOP

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja