Mainos

Navigaattorit varoittavat pian huonosta ajokelistä

Uusilla palveluilla varustettu autonavigaattori kertoo ratin takana istuvalle myös matkan varrella olevista ruuhkista ja tietöistä.

Ajankohtaiset liikennetiedot voi pian liittää autonavigaattoreihin. Joulun tienoilla myyntiin tulevassa uudessa autonavigaattorissa on ensimmäistä kertaa valmiina liikennetieto-ominaisuus, joka kertoo äkilliset liikenteen häiriöt.

Liikennetiedot autoihin välittää entinen Tieliikelaitos, nykyinen Destia.

Suomen autoilevista kotitalouksista yli 9 prosenttia on hankkinut autoonsa navigointijärjestelmän. Laitteet modernisoituvat nyt huimaa vauhtia, mikä voi hämmentää kuluttajaa.

Suomi on maailman kehittynein maa kelitiedottamisessa, mutta vasta tämän vuoden lopulla liikennetieto-ominaisuus saadaan myyntiin tulevaan autonavigaattoriin vakio-ominaisuudeksi.

- Jos valitset reitin vaikka Tampereelle ja jos siellä on joku onnettomuus, paha tietyö, tai paha musta jää, navigaattori alkaa automaattisesti varottelemaan, neuvoo Destian kehitysjohtaja Sampo Hietanen.

Liikennetiedon voi saada käyttöön myös päivittämällä sen vanhaan autonavigaattoriin. Laitteessa tulee kuitenkin olla valmius lisäpalvelulle.

- Se selviää kysymällä kaupassa, onko tässä laitteessa liikennetietovalmius. Kauppiaan pitäisi se tietää.

Kaikkiin navigaattorimalleihin ei lisäominaisuutta voi asentaa.

Tulevaisuudessa autonavigaattoreiden vahva kilpailija on matkapuhelin, johon on tulossa yhä kehittyneempiä ominaisuuksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.