Mainos

Nautor vähentää 40 työpaikkaa

Veneenvalmistaja Nautor vähentää 40 työpaikkaa. Yhtiön mukaan henkilöstöleikkausten syynä on mm. pienentynyt tilauskanta.

Nautorin johto kuitenkin korostaa, että samalla tehtävillä uusilla investoinneilla pyritään luomaan uusia työpaikkoja.

Työntekijöistä kaikkiaan 24 irtisanotaan. Loput vähennettävistä työpaikoista kertyvät eläkkeelle jäävistä ja vapaaehtoisesti yrityksen jättävistä työntekijöistä, Nautorin henkilöstöpäällikkö Kjell Fellman kertoo.

Fellmanin mukaan henkilövähennysten määrä jäi lopulta pienemmäksi kuin alun perin uskottiin. Huhtikuun lopussa sadat Nautorin työntekijät marssivat ulos osoittaakseen mieltä yhtiön johdon suunnitelmia vastaan.

Leikkausten rinnalla yhtiö investoi uuteen tekniikkaan. Fellmanin mukaan näin syntyy noin kymmenen uutta työpaikkaa.

Yhtiö toivoo, että nyt tehdyt henkilöstöleikkaukset riittävät, mutta tilanteen jatko riippuu tilauskannan kehittymisestä.

-Meiltä tulee kesän aikana useita uusia malleja, ja uskomme, että pystymme lisäämään tilausmääriä syksyn aikana. Katsomme luottavaisina tulevaisuuteen, Fellman tähdentää.

Nautorin liikevaihto oli viime vuonna vajaat 64 miljoonaa euroa, jossa oli laskua vuoden 2002 liikevaihtoon nähden 18 miljoonaa euroa. 470 ihmistä työllistävällä yrityksellä on tuotantoa Pedersöressä, Pietarsaaressa, Kruunupyyssä ja Luodossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.