Mainos

Nautitaan! Talven pimeyteen tulee tänään helpotusta auringosta – tosin kovan tuulen kera

Yön aikana lumisade on väistynyt hiljalleen itään. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että lopullisesti lumisateet väistyvät idästä päivän aikana. Vielä aamulla lunta tulee paikoin maan itä- ja pohjoisosassa.

Lännestä alkaen sää alkaa seljetä.

– Aurinko tulee pitkästä aikaa esille maan länsi- ja eteläosassa sekä Länsi-Lapissa. Samalla sää pakastuu. Ihan etelärannikollakin on pikkupakkasta. Maan keskiosassa on noin viisi astetta pakkasta ja pohjoisessa voi olla 10-15 pakkasastetta.

Rintaniemi kertoo, että heikko lumisadealue tulee iltapäivällä maan lounaisosaan ja myöhemmin etelärannikolle.

– Siitä saadaan hentoinen parin sentin lumipeite lumettomille vyöhykkeille. Mutta sitä ennen ehtii päivällä nauttia siitä auringosta, tosin aika voimakkaan tuulen kera.

Tänään säätä leimaa pieni luoteisviima ja läntisillä merialueilla tuuli on illalla jopa myrskylukemissa. Länsirannikolla tuuli voi olla tällöin jopa vaarallisen voimakasta. Itä-Suomessa voimistuva tuuli voi puolestaan katkoa tykkylumipuita.

– Siellä ei varsinaisesti myrkylukemiin päästä, mutta puuskat ovat aika kovia. Ne voivat aiheuttaa yllättäviä ongelmia näiden voimakkaasti lumen peittämien oksien kanssa. Yön aikana lunta on ehtinyt sataa alueelle lisää.

– Eilen lunta on mitattu Puolangalla 95 senttiä, saa nähdä meneekö metrin raja rikki Puolangalla huomisaamuun mennessä.

Päivitetty aikamuotoa 7.1. kello 5:28.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.