Mainos

Nauti viikonlopun auringosta – vapun tienoilla sateita ja viilenevää

Viikonloppu on etelässä aurinkoinen ja lämmin, Lapissa tulee myös sateita. Ensi viikon aikana sateet yleistyvät ja sää viilenee.

Suomi kuuluu viikonloppuna idän korkeapaineen vaikutuksen piiriin. Aurinkoisinta on maan eteläosassa, mutta pilvisyys lisääntyy sunnuntain kuluessa. Maan keskivaiheilla lauantai on jo perjantaita pilvisempi. Sunnuntaina Pohjanmaalla voi tulla sadekuuroja.

Pohjoisessa pilvisyys vaihtelee. Epävakaisinta on Keski- ja Pohjois-Lapissa, missä tulee ajoittaisia vesi- tai räntäsateita.

– Etelässä lämpötila kohoaa päivä päivältä. Lämpimintä on sunnuntaina, jolloin lounaassa voidaan kolkutella taas 20 asteen rajaa. Pohjoisessa lämpötila kohoaa kymmenen asteen vaiheille, jos aurinko paistaa, muutoin ollaan lähempänä viittä astetta. Öisin koko maassa käväistään hieman pakkasen puolella selkeässä säässä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Ensi viikolla korkeapaine väistyy ja lännen matalapaineet pääsevät tuomaan sateita myös etelään. Alkuviikon ajan maan keskiosassa liikkuu kuurottaisia sateita, jotka erottavat etelän kesäisen ja pohjoisen koleamman ilmamassan toisistaan.

– Aurinkoisina hetkinä lämpötila voi vielä kohota etelässä lähes 20 asteeseen, mutta maan keski- ja pohjoisosassa jäädään pääosin 5 ja 12 asteen välille. Lapissa on paikoin koleampaakin ja siellä voi sataa alkuviikolla aika ajoin enemmänkin lunta tai räntää, toteaa Markus Mäntykannas.

Vapun tienoilla epävakaista

Vapun ennuste on yhä epävarma.

– Eteläisimpään Suomeen yrittää työntyä etelästä yhä lämpimämpää, jopa helteistä ilmaa. Voi kuitenkin olla, että lämmin ilma jää Baltiaan. Etelässä lämpötila pysyy vappuna kuitenkin todennäköisesti kymmenen asteen yläpuolella. Maan keski- ja pohjoisosassa on koleampaa, siellä ollaan viiden asteen molemmin puolin. Ajoittaisia sateita voi tulla koko maassa, pohjoisessa ne tulevat osin räntänä tai lumenakin, sanoo Mäntykannas.

Epävakainen säätyyppi näyttäisi jatkuvan myös vapun jälkeen. Sää on viilenemässä myös etelässä. Pohjoisessa ajoittaiset lumi- ja räntäsateet jatkuvat toukokuun alussakin.

Viikonlopun ja vapun paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla. Sivustolla ovat lisäksi mm. sadetutka sekä UV- ja siitepölytiedot.

Katso ylhäältä ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.