Nauriskeittoa sekä skonsseja vadelmahillon ja kermavaahdon kera

nauriskeittojaskonssit

Nauriskeitto (4 annosta)

  • 5 naurista
  • 1 sipuli
  • 2 perunaa
  • n. 1,5 l kasvislientä
  • pala inkivääriä
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • neilikkaa
  • laakerinlehti
  • valkopippuria
  • nokare voita

Kuori ja pilko karkeasti nauriit, sipuli ja perunat. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuullota kasviksia ja inkivääriä voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja hauduta noin 20 minuuttia. Lisää harsopussiin sidotut neilikat, laakerinlehti sekä muutama valkopippuri. Lisää myös kerma, hauduta toiset 20 minuuttia. Poista maustepussi, kaada liiat liemet pois ja soseuta keitto. Ohenna keittoa tarvittaessa liemellä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Skonssit

  • 4,25 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl kermaa
  • 3 rkl rusinoita

Nypi jauhot ja voi keskenään, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Leivo pellille ohuita kakkuja ja paista 220 asteessa 8-10 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon ja vadelmahillon kera.

Reseptit: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat