Mainos

Naulapää: Sosiaali- ja terveyspuoli ei ole hoitanut sarkaansa

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapään mukaan poliisi on joutunut ottamaan itselleen kuulumattomia tehtäviä sen takia, ettei sosiaali- ja terveyspuoli pysty hoitamaan omaa sarkaansa. Poliisiylijohtaja Naulapää tunnusti liikkuvansa aralla alueella, kun hän arvosteli toista viranomaista turvallisuustalkoitten seminaarissa Lahdessa tänään.

Noin 160 osanottajalle jaettuun kirjalliseen puheenvuoroon kritiikki ei sisältynyt. Lehdistötilaisuudessa Naulapää tarkensi huolehtivansa varsinkin huumenuorista. -Sosiaalipuoli ei pysty vastaamaan heidän jälkihoidostaan. Pelkällä poliisin kontrollipolitiikalla ei ongelmaa hoideta.

Poliisiylijohtajan mielestä yhteiskunnan pitäisi antaa huumehoitoon lisää voimavaroja samaan tapaan kuin viime aikoina poliisille. Poliisiylijohtaja toivoi sosiaalipuolella olevan voimia myös perhetyöhön niin, ettei poliisi joutuisi jatkuvasti tekemään kotikäyntejä samoihin osoitteisiin.

Reijo Naulapään mielestä joskus auttaisi pelkästään aiempaa parempi tiedonvälitys poliisin ja sosiaaliväen kesken. Tietojen vaihto olisi esimerkiksi saattanut estää äskettäin paljastuneen vakavan tapauksen, jossa sosiaalivirkailija hoiti toistuvasti huumebisneksiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.