Mainos

Naulapää ei pidä poliisin otteita Tampereella liian rankkoina

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää hyväksyy poliisin toimintatavat Tampereen Mustavihreillä päivillä. Ekoanarkistien tammikuun lopulla järjestämillä päivillä sattui useita yhteenottoja poliisin ja nuorten välillä.

Tampereen poliisin toimintaa on jälkikäteen moitittu. Mm. mellakkapoliisien naamioitumista ja kovia otteita on arvosteltu. Julkisuudessa on myös kummasteltu sitä, oliko perusteltua ottaa päivien aikana kiinni kymmeniä nuoria.

Naulapään mukaan ainakaan vielä ei ole esitetty perusteita siitä, että poliisi olisi menetellyt väärin.
-Poliisi yritti tehdä kaikkensa tilanteessa, joka oli aika vaikeasti hallittavissa, Naulapää vakuutti tänään Tampereella.
-Tällä hetkellä minua ei saa muuttamaan mielipidettäni. Mutta me tutkimme tämän taktisen puolen, että onko menetelty taktisten ohjeiden mukaisesti. Oliko oikein käyttää kommandopipoja, oliko oikein tehdä ne toimenpiteet, kaikki se tutkitaan erikseen, hän kertoi.

Naulapään mukaan poliisi pyrkii ottamaan oppia tapahtuneesta.
-Me myönnämme kyllä virheet. Eiväthän kansalaiset muuten luota meihin. Mutta vielä en ole valmis moittimaan Tampereen poliisia.

Poliisiylijohtajan mielestä nuorten kiinniotot olivat perusteltuja ja kuuluivat poliisin taktiikkaan.
-Piti ottaa kiinni pahimmat häiriötekijät, hän tiivisti.

Kymmenien nuorten kiinniotto oli Naulapään näkemyksen mukaan parempi ratkaisu kuin päästää heidät vapaasti kulkemaan kaupungilla.
-Jos tuommoinen joukko liikkuu, jos se olisi suggeroitunut ja lähtenyt melskaamaan kaupungille, niin vahingot olisivat olleet suuremmat. Minun mielestäni oli aika järkevää ottaa heidät kiinni, poliisiylijohtaja arvioi.

Poliisin tiukkaa suhtautumista ekoanarkisteihin Naulapää perusteli sillä, että tulossa oleviin ongelmiin on puututtava ennen kuin ne tulevat ongelmiksi.
-Me ei hoideta hommaamme hyvin, jos emme turvaa kansalaisia etukäteen. Jos ilmiö riistäytyy, mitä me sille enää voimme, hän selitti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.