Mainos

Naudanlihan tuontiin ei rajoituksia

Suomi ei toistaiseksi harkitse naudanlihan tuonnin rajoittamista.

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän mukaan Suomi ei harkitse naudanlihan tuontirajoituksia. Tuonnin rajoittamista harkitaan sitten, jos lähinnä Ranskaa ja Britanniaa vastaan suunnatuista tuontirajoituksista ei luovuta muissa EU-maissa vuoden loppuun mennessä. Komission esitys kansallisten tuontirajoitusten purkamisesta liittyy BSE-tautipakettiin, josta EU:n maatalousministerit päättivät eilen.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli tiistaiaamuna muun muassa naudanlihan ja elävien nautojen tuontia. Hemilän mukaan ministeriryhmä katsoi riskin piilevän elävissä eläimissä, ei niinkään naudanlihassa.
-Kaikissa jäsenmaissa naudanlihasta poistetaan riskimateriaali, ja meidän käsityksemme mukaan tämä toimii jo hyvin. Markkinoilla olevasta naudanlihasta riskiaines on poistettu. Sen takia emme näe lihantuontia kovin isona ongelmana,selvitti Hemilä talouspoliittisen ministerineuvoston kantaa tiedotustilaisuudessaan.

Hemilä korosti, että jos kansalliset rajoitukset jatkuvat muissa jäsenmaissa vielä parin viikon ajan, Suomi asettaa kansalliset tuontirajoitukset ainakin elävien nautojen osalta. Rajoituksista päätetään erikseen. Suomeen on tuotu viime aikoina vähän eläviä nautoja.

Lokakuun loppuun mennessä nautoja oli tuotu EU-maista 74 kappaletta, joista 42 Ruotsista, 12 Tanskasta ja 18 Saksasta. Naudanlihaa tuotiin Suomeen tämän vuoden alkupuoliskolla yli 500 tonnia lähes joka kuukausi. Helmikuussa tuonti ylsi maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen mukaan yli 750 tonniin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.