Mainos

Naudanlihan kulutus säilynyt vakaana

Naudanlihan kulutus on säilynyt Suomessa melko vakaana. Kauppa- ja teollisuusministeriön lihateollisuutta koskevan toimialaraportin mukaan kulutus kasvoi viime vuonna. Kulutus kääntyi pieneen laskuun alkuvuodesta 2001.

Muutamissa EU-maissa naudanlihan kysyntä on romahtanut hullun lehmän taudin ja suu- ja sorkkataudin takia jopa 30-40 prosenttia. Suomessa ei kumpaakaan tautia ole tavattu, ja kulutus on säilynyt vanhalla tasollaan.

Sianlihan kulutus laski viime vuonna 4 prosenttia, tuotanto 5 prosenttia. Siipikarjan suosio kasvoi ja kulutus lisääntyi 5,4 prosenttia. Keskimäärin suomalaiset söivät viime vuonna 66 kiloa lihaa. Sianlihaa tästä oli puolet eli 33 kiloa, naudanlihaa syötiin 19 kiloa.

Kalakaupan ja kalatalouden toimialaraportti kertoi, että kalan kysyntä on lisääntynyt, joskaan ei yhtä paljon kuin hullun lehmän tautia säikähtäneissä maissa. Kalanviljely on sitä vastoin supistunut. Vuodesta 1996 sekä liikevaihto että henkilötyövuosien määrä on laskenut 17 prosenttia.

Norjalaisen viljellyn lohen tuonti ei enää kasvanut määrällisesti, mutta hintojen nousu kasvatti tuonnin arvoa noin 13 prosenttia. Suomalaiset ostavat silti edelleen mieluiten kotimaisia tuoreita kalatuotteita.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.