Mainos

Naudanlihaan merkintä alkuperäismaasta jo tammikuussa?

MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä haluaa, että naudanlihan alkuperäismaan ilmoittamisesta tehdään pakollinen jo ensi vuoden alusta lähtien.

Härmälän mukaan merkintä alkuperäismaasta voitaisiin tehdä pakolliseksi jo ensi vuoden alusta. Maa- ja metsätalousministeriön vielä keskeneräinen mietintö tähtää samaan ja näyttääkin siltä, että suomalaiskuluttaja saa tarkat tiedot naudanlihan taustoista useita muita EU-maita nopeammin.

EU:ssa säädetty asetus on antanut uuteen käytäntöön siirtymäaikaa ensi vuosituhannen alkuun, mutta meillä MTK, maa- ja metsätalousministeriö sekä ainakin suurimmat lihanjalostajat ovat valmiita aikaistamaan sen käyttöönottoa.

- Meillä Suomessa on valmiudet siihen, saamme nopeasti tällaisen järjestelmän,että jokainen nauta voidaan jäljittää aivan sinne maanviljelijän navettaan asti, toteaa Esa Härmälä MTV:n uutisille.

Ainakin suurimmat teurastamot ja lihanjalostajat ovat valmiita nopeutettuun aikatauluun. Ne näkevät myös omana etunaan rajata tiukasti suomalaisuuden kriteerit. Viranomaisille MTK sen sijaan antaa moitteet kriteerien löysyydestä - niiden varjolla moni lyhyellä tähtäimellä toimiva yrittäjä voi naruttaa kuluttajaa.
(MTV3/Anne Forssen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.