Naudanliha kiristää Ranskan ja Britannian välejä

Britannian ja Ranskan välinen naudanlihakiista paheni edelleen eilen, kun Ranskan maatalousministeri Jean Glavany peruutti viikonlopuksi kaavaillun tapaamisen brittiläisen virkaveljensä Nick Brownin kanssa.
Tieto peruutuksesta tuli vain vähän sen jälkeen, kun Britannian pääministeri Tony Blair oli puhelimessa esittänyt Ranskan pääministerille Lionel Jospinille huolestuneisuutensa siitä, ettei Ranska ole luopunut brittiläisen naudanlihan tuontikiellosta.


Blairin edustajan mukaan pääministeri katsoo, että kauppasota ei ole sen paremmin Britannian, Ranskan kuin Euroopankaan etujen mukaista. Ranskalaiset maanviljelijät puolestaan osoittivat Calaisin satamassa mieltään Britanniassa nousseille vaatimuksille boikotoida ranskalaisia tuotteita. Viljelijät pysäyttelivät ja tarkastivat brittiläisiä rekkoja Englannin kanaalin alittavan tunnelin suulla.

Ranskan maanviljelijöiden suurimman ammattiliiton johtajan mukaan kyseessä oli kuitenkin vasta symbolinen sulku. Todellinen saarto uhkaa, jos Britannia ryhtyy kieltämään ranskalaisen lihan tai muiden tuotteiden tuonnin, hän sanoi.
(STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat