Mainos

Naturaverkostoon kolme uutta aluetta?

Ympäristöministeriö on tehnyt useita muutosesityksiä Natura 2002-verkostoon.

Ympäristöministeriö ehdottaa Natura 2000-verkostoon kolmea uutta aluetta. Yhtä ehdotetaan poistettavaksi. Lisäksi esitetään 27 nykyisen alueen supistamista ja viiden alueen laajentamista.

Uusiksi alueiksi Natura-verkostoon ehdotetaan Kemihaaran soita ja Karunginjärveä Lapissa sekä Peuralamminnevaa Keski-Suomessa. Uusi ehdotus tehtiin sen jälkeen kun Korkein hallinto-oikeus oli palauttanut osan alueista takaisin ympäristöministeriölle uudelleen valmisteltavaksi. Palautettujen alueiden valinnan perusteet olivat olleet puutteellisia tai rajaukset oli riittämättömästi perusteltuja.

Huomautukset ympäristökeskuksille

Ehdotetut muutokset ovat nähtävillä toukokuun puoliväliin saakka niissä kunnissa, joita muutokset koskevat.

Ehdotuksiin voi tutustua myös ympäristökeskuksissa. Huomautukset pitäisi toimittaa ympäristökeskuksille niinikään toukokuun puoliväliin saakka.

Ehdotetut muutokset koskevat seuraavien kuntien alueita: Eura, Heinola, Hämeenkyrö, Ilomantsi, Inari, Iniö, Isojoki, Kaarina, Kangasala, Kangasniemi, Karvia, Kauhajoki, Kerimäki, Keminmaa, Keuruu, Kisko, Kokkola, Kyyjärvi, Kälviä, Laitila, Lestijärvi, Liperi, Lohtaja, Marttila, Mikkeli, Paltamo, Pelkosenniemi, Pernaja, Petäjävesi, Piikkiö, Punkalaidun, Savukoski, Sodankylä, Sysmä, Tervola, Toholampi, Tornio, Turku, Vaala, Veteli, Värtsilä ja Ähtäri.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.