Mainos

Naturaa ihmetelty tänään

Maanomistajat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tänään päässeet tutustumaan Suomen ehdotukseen Natura 2000-suojeluohjelmasta.

Ohjelman sisältö jäi kuitenkin monelle edelleen hämäräksi, sillä se on osittain kirjoitettu englanniksi ja osittain latinaksi. Ympäristöhallintokin myöntää, että keskeisten suojelutietojen löytäminen aineistosta on erittäin työlästä.

Natura-suojelualuepäätökseen on voinut tutustua kuntien, alueellisten ympäristökeskusten ja ympäristöministeriön ilmoitustauluilla. MTK on kehottanut myös vuokramiehiä tai muun oikeuden haltijoita, rajanaapuria ja kaukaisempaankin naapuria tutkimaan, mitkä ovat Naturan vaikutukset heidän oikeuksiinsa ja maankäyttöön. MTK:n mielestä huomattavaa osa Natura-alueista ei ole valittu EU:n direktiivin perusteiden mukaisesti. Järjestö arvostelee edelleen myös ohjelman valmistelua.

MTK huomauttaa, että Natura-päätökseen tyytymättömät voivat valittaa asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Oikeus valitukseen on jokaisella, jonka etuutta tai oikeutta valtioneuvoston päätös saattaa koskea. MTK:n mukaan valituksen voi tehdä myös maanomistaja, joka ei ole tehnyt muistutusta aikaisemmin.

MTK tarjoutuu auttamaan yhdessä metsänhoitoyhdistysten liittojen kanssa auttamaan muutoksenhaussa. Valituksiin on aikaa maanantaihin 19. lokakuuta virka-ajan päättymiseen saakka.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.