Mainos

Natura-päätös nähtävillä vielä viikon

Kolme viikkoa esillä ollut Natura-päätös on ympäristöministeriön mukaan herättänyt laajaa kiinnostusta. Esimerkiksi ympäristöministeriössä Natura-asiakirjoihin oli viime viikon loppuun mennessä tutustunut noin 130 ihmistä, ja ministeriön palvelevaan Natura-puhelimeen oli tullut yli 180 soittoa.

Natura 2000 -hanketta koskevat paperit ovat nähtävillä vielä viikon ajan ympäristöministeriössä, alueellisissa ympäristökeskuksissa sekä niissä kunnissa, joissa on Natura-alueita.

Soittajat ja kävijät ovat ympäristöministeriön mukaan olleet pääasiassa maanomistajia, jotka ovat olleet kiinnostuneita muun muassa Natura-alueiden rajauksista, esitetyn suojelutavan vaikutuksista alueiden käyttöön, mahdollisista korvauksista ja suojeluesityksen perustana olevista luonnonarvoista.

Yksi yleisimmistä kysymyksistä on koskenut Natura-suojelun vaikutuksia ehdotuksessä olevien vesistöjen valuma-alueiden ja maa- ja metsäalueiden käyttöön. Myös Natura-alueisiin rajautuvien metsäalueiden metsänkäsittely on antanut runsaasti aihetta kysymyksiin, ministeriöstä kerrotaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.