Natura-ministerit sopivat kiistakohtia

Ympäristöministeri Pekka Haaviston (vihr.) johtama ministerityöryhmä sai myöhään tiistai-iltana päätökseen neuvottelunsa Natura-ehdotukseen liittyvistä kiistakysymyksistä.

Tulokset ryhmä esittelee keskiviikkona pääministerille ja muulle hallitukselle. Oikeusministeri Jussi Järventauksen (kok.) mukaan ministerityöryhmän neuvottelutuloksesta neuvotellaan todennäköisesti vielä koko hallituksen voimin. Työryhmän tehtävänä oli lähinnä löytää sopu maanomistajille maksettavista korvauksista. Keskiviikkona odotetaan myös apulaisoikeuskansleri Jukka Pasasen lausuntoa Natura-lainsäädännöstä, kansallisen päätöksenteon ja EU-päätösten suhteesta.

Kokoomus on vaatinut, ettei EU:lle lähetettävään esitykseen saa liittää alueita joista on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Haavisto on vuorostaan ilmoittanut, ettei hän aio esitellä Naturaa, ellei esitys täytä ohjelmalle asetettuja vaatimuksia. Valtioneuvoston käsittelyyn Natura-ehdotus ehtii vasta ensi viikolla, jonka jälkeen ehdotus on määrä lähettää EU-komission käsittelyyn.

Lue myös:

    Uusimmat