Mainos

Natsitohtorin epäillään lavastaneen kuolemansa

Maailman etsityimmän natsirikollisen Aribert Heimin kuolinilmoitus ei täysin vakuuta natsijahtiin erikoistuneen Simon Wiesenthal -keskuksen johtajaa Efraim Zuroffia.

- Täytyy pitää mielessä, että näillä ihmisillä on halu tulla julistetuksi kuolleeksi, Zuroff sanoi uutistoimisto AP:lle.

Asiasta kertoo tänään Helsingin Sanomat.

Julmista, juutalaisilla tehdyistä ihmiskokeista tunnetun tohtorin tarinan paljastivat The New York Times -lehti ja Saksan ZDF-televisiokanava keskiviikkona, jolloin kerrottiin, että Heim oli kuollut jo 1992.

Heimia jahdattiin vielä viime kesänä Etelä-Amerikasta, mutta tällä viikolla julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan Heim oli pitkään asunut Egyptissä, jossa hän myös kuoli.

Tohtorin poika Rüdiger Heim, 53, kertoi New York Timesissa olleensa paikalla, kun isä kuoli. Pojan ja kuolintodistuksen mukaan Heim kuoli 10. elokuuta 1992.

- Se (kuolema) oli olympialaisten aikaan. Huoneessa oli televisio, ja hän katsoi olympialaisia, Rüdiger kertoi New York Timesille.

Tarinan todenperäisyydestä kiistellään, sillä Heimin ruumista ei ole löydetty. The New York Timesin mukaan Egyptin viranomaiset hautasivat Heimin köyhien hautausmaalle nimettömään hautaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.