Mainos

Natossa ei yhteisymmärrystä Irakista

Sotilasliitto Nato ei päässyt tänään yksimielisyyteen Yhdysvaltain esittämästä avunpyynnöstä mahdollisen Irakin sodan varalta, vaan siirsi päätöksen teon ensi viikkoon, sanoi pääsihteeri George Robertson.

Yhdysvallat on pyytänyt Natoa suojelemaan Turkkia sodan syttyessä. Robertson sanoi uskovansa, että päätös syntyy ensi viikon alussa. Naton edustajan mukaan ensi viikon alussa tarkoittaa maanantaita.

Nato-maista Ranska, Saksa ja Belgia ovat tiukimmin vastustaneet sopimusta, joka antaisi Naton suunnittelijoille luvan alkaa koota sotilasliiton voimia yhteen sodan varalta. Maiden mielestä YK:n asetarkastajille pitäisi antaa lisää aikaa työnsä loppuun saattamiseksi.

Robertsonin mukaan erimielisyyttä ei ole siitä, tukeeko Nato Turkkia vai ei. -Nato-maiden keskuudessa on täysi yhteisymmärrys siitä, että Turkkia suojellaan. Erimielisyyttä on esiintynyt siitä, koska tämä sotilaallinen suunnittelu pitäisi aloittaa. Siis ei pitäisikö suunnitella, vaan koska pitäisi suunnitella, Robertson sanoi.

Robertson uskoi kuitenkin, että päätös tehdään ensi viikolla ns. "hiljaisen menetelmän" kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että Nato-maille annetaan kirjallinen esitys ja jos kukaan ei "riko hiljaisuutta" ja vastusta esitystä, se hyväksytään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.