Mainos

Naton pääsihteeri varoitti Milosevicia

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Javier Solana varoitti tänään Jugoslavian presidenttiä Slobodan Milosevicia Ety-järjestön tarkkailijoiden johtajan karkottamisesta.

Solanan mukaan Kosovon kriisiin on jäljellä vain sotilaallinen ratkaisu, jos kansainväliset tarkkailijat pakotetaan vetäytymään Kosovosta. Kriisin ratkaisun kannalta on perustavanlaatuisen tärkeää, että Milosevic peruu William Walkerin karkottamisen, Solana sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

Solana kertoi toivovansa, että karkottamiskysymykseen on vielä löydettävissä sopuratkaisu. -Jos näin ei käy, jos Etyjin on vetäydyttävä, ei ole epäilystäkään siitä että ainoa ratkaisu on sotilaallista laatua oleva ratkaisu, Solana totesi tarkentamatta kuitenkaan sanojaan.

Walker syytti Jugoslavian turvallisuusjoukkoja Kosovossa tehdystä kymmenien albaanisiviilien joukkomurhasta. Vähän tämän jälkeen Jugoslavian hallitus ilmoitti karkottavansa Walkerin. Hänellä on tämän päivän iltaan asti aikaa poistua maasta.

Naton sotilaskomiteaa johtava kenraali Klaus Naumann sanoi tänään Milosevicin ottavan vakavasti Naton sotilaallisen iskun uhan. Naumann, toinen Milosevicin tiistaina tavanneista Naton kenraaleista, kertoi, että Nato on antanut asiasta Jugoslavian johtajalle "erittäin selvän ja tiukan" viestin.

Venäjä huolissaan

Venäjän lähettilään Aleksandr Avdejevin mukaan Milosevicin tottelemattomuus kansainvälisen yhteisön vaatimusten edessä heikentää Venäjän mahdollisuuksia puolustaa Jugoslaviaa. Kommersant-lehden mukaan Avdejev kertoi Milosevicille eilen, että Etyjin tulevaisuus ja täten myös Venäjän vaikutusvalta Euroopassa on nyt vaakalaudalla. -Jos tämä järjestö epäonnistuu Kosovossa, sen rooli Euroopassa heikkenee minimiin, Avdejev sanoi lehden lainaamien diplomaattilähteiden mukaan.

New York Times -lehti puolestaan kertoi, että Yhdysvallat aikoo painostaa Naton antamaan Milosevicille uhkavaatimuksen, joka antaisi hänelle vain joitakin päiviä aikaa peräytyä Kosovon kysymyksessä.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.