Mainos

Naton pääsihteeri Moskovaan

Naton pääsihteeri George Robertson saapuu illalla vierailulle Moskovaan.

Robertson

Vierailu on ensimmäinen sen jälkeen kun Venäjä jäädytti suhteet sotilasliittoon viime vuonna. Diplomaattilähteiden mukaan ei ole kuitenkaan varmaa, tapaako Robertson Venäjän vt. presidentin Vladimir Putinin.

Venäjän ulkoministeriö on kertonut, että Naton pääsihteerillä on tapaamiset puolustusministeri Igor Sergejevin ja ulkoministeri Igor Ivanovin kanssa. Matkaa on luonnehdittu työvierailuksi. Venäjän ulkoministeriön mukaan vierailun aikana on tarkoitus pohtia yhdessä Naton ja Venäjän suhteissa syntyneitä ongelmia sekä keinoja "rakentavien suhteiden" palauttamiseksi.

Venäjä, joka oli jo aiemmin tuohtunut Naton laajentumispyrkimyksistä, jäädytti suhteet Natoon viime vuoden maaliskuussa, kun sotilasliitto aloitti Jugoslavian pommitukset. Suhteita on hiertänyt viime aikoina myös Tshetshenian sota.

Robertson sanoi äskettäin, ettei Venäjän toimia itsenäisyysmielisessä tasavallassa voida hyväksyä. Venäjän puolustusministeriön kansainvälisten suhteiden osaston johtaja Leonid Ivashov sanoi eilen, ettei suhteiden palauttaminen ennalleen tule kyseeseen Jugoslavian tapahtumien vuoksi. Hänen mukaansa koko maailma seuraa nyt sitä, onko Nato valmis antamaan Venäjälle nykyistä enemmän vaikutusvaltaa Euroopan turvallisuutta koskevissa asioissa.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Naton pääsihteeriä kuljettava lentokone saapuu Moskovaan kello 21:n ja 22:n välillä Suomen aikaan illalla.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.