Mainos

Naton pääsihteeri: Libya-päätös on Suomen oma

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen on korostanut Tukholmassa Libya-operaatioon osallistumisen olevan kunkin Nato-kumppanin kansallinen päätös. Häneltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa, mitä mieltä hän on Suomen poikkeavasta linjasta verrattuna muihin Pohjoismaihin.

Fogh Rasmussen sanoi arvostavansa Suomen aiempaa panosta Naton johtamissa operaatioissa.

- Suomi on yksi lähimmistä kumppaneistamme. Tiedämme kokemuksesta, että Suomi pystyy tarjoamaan hyvin arvokasta apua. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin kansallisesta päätöksestä.

Pääsihteeri ei lähtenyt arvioimaan, vaikuttiko Suomen linja siihen, ettei maata kutsuttu mukaan alkuviikosta Lontoossa järjestettyyn Libya-kokoukseen.

Pääministeri Fredrik Reinfeldtin vieraana ollut Rasmussen kiitteli Ruotsin hallituksen tiistaista päätöstä lähettää hävittäjiä mukaan Libya-operaatioon. Hän sanoi myös Naton kunnioittavan Ruotsin asettamia rajoituksia, joiden mukaan ruotsalaishävittäjät eivät saa iskeä maakohteisiin.

- Perusperiaatteemme on, että Nato-kumppanit päättävät itse, kuinka he antavat panoksensa. Olemme myös tottuneet tähän, Fogh Rasmussen totesi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.