Mainos

Naton pääsihteeri ja Ranskan ulkoministeri Kosovoon

Naton pääsihteeri Javier Solana ja Ranskan ulkoministeri Hubert Vedrine matkustavat sunnuntaina Belgradiin ja Pristinaan, kertoi Saksan ulkoministeriön edustaja perjantaina. Serbilähteiden mukaan Kosovon tämänpäivän yhteenotoissa on saanut surmansa kymmenkunta Kosovon albaanisissiä ja yksi serbipoliisi.

Matkan tarkoituksena on painostaa Kosovon osapuolia hyväksymään rauhansuunnitelma, jota yhteysryhmä viimeisteli tänään. Saksan ulkoministeriön edustajan mukaan painostuksessa käytetään myös sotilaallista uhkaa.

Serbit: useita albaaneja kuollut taisteluissa

Kymmenkunta Kosovon albaanisissiä ja yksi serbipoliisi ovat saaneet surmansa kiivaissa yhteenotoissa tänään, kertoivat serbilähteet. Lähteiden mukaan Kosovon vapautusarmeijan UCK:n sissit hyökkäsivät poliisin partiota vastaan Rogovon kylässä Kosovon länsiosassa. Seuranneessa yhteenotossa saivat surmansa yksi poliisi ja kymmenkunta sissiä. Tietoja ei voitu heti vahvistaa riippumattomista lähteistä. Samaan aikaan kuuden maan yhteysryhmä kokoontui Lontooseen viimeistelemään Kosovon rauhansuunnitelmaa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.