Mainos

Naton nopean toiminnan joukot valmiit

Riiassa keskustellaan tänään myös Isaf-joukoista, sotilasliiton laajenemisesta, energiaturvallisuudesta ja sotilaallisen valmiuden uudenaikaistamisesta.

Sotilasliitto Nato kertoo saaneensa nopean toiminnan joukkonsa toimintavalmiiksi. Nato-johtajien odotettiin tänään päättyneessä huippukokouksessaan Latvian pääkaupungissa Riiassa julistavan joukot täysin operationaalisiksi, sanoi Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer aiemmin tänään.

Nopean toiminnan joukkojen ohella kokouksessa oli esillä Afganistanissa olevien Isaf-joukkojen vahvistaminen.

Riiassa keskusteltiin tänään myös muun muassa sotilasliiton laajenemisesta, energiaturvallisuudesta ja sotilaallisen valmiuden uudenaikaistamisesta. Naton odotetettiin ehdottavan myös yhteistyön syventämisestä Suomen kaltaisten kumppanuusmaiden kanssa.

Yhdysvaltain varaulkoministeri Nicholas Burns kertoi äskettäin, että maa aikoo esittää niin kutsuttua globaalia kumppanuutta Suomen ja Ruotsin ohella Australialle, Etelä-Korealle ja Japanille. Perusteena on, että maat osallistuvat jo nyt Naton operaatioihin. Suomi on aiemmin suhtautunut yhteistyön kehittämiseen myönteisesti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.