Mainos

Naton kumppanit kokoontuvat Prahassa

Sotilasliitto Naton jäsenet ja rauhankumppanimaat kokoontuvat tänään Prahaan. Mukana Euroatlanttisen kumppanuusneuvoston suurkokouksessa on edustajat 46 maasta.

Kokouksen asialistalla on Naton ja sen rauhankumppanien välisen yhteistyön kehittäminen. Suomen valtuuskuntaa kokouksessa johtaa presidentti Tarja Halonen, joka saapui Prahaan eilisiltana.

Tshekin presidentti Vaclav Havel tarjosi illalla kaikille osanottajille päivällisen Prahan linnassa. Päivällisillä Halonen istui Havelin pöydässä, Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin ja Naton pääsihteeri George Robertsonin välissä.

Naton huippukokous päätti sotilasliiton laajentumisesta eilen, mutta teki myös uusia linjauksia yhteistyön kehittämisestä, jotka ovat Suomen toiveiden mukaisia. Ne merkitsevät, että kumppanimaiden tiedonsaantia Naton suunnittelusta ja operaatioista lisätään.

Venäjän edustaja kokouksessa on ulkoministeri Igor Ivanov, sillä presidentti Vladimir Putin ei suostunut lähtemään Prahaan. Bush tapaa Putinin myöhemmin tänään Pietarissa.

Suurin harmi kokouksen isännille oli Ukrainasta saapunut epätoivottu vieras. Ukrainan presidentille Leonid Kutshmalle oli jo etukäteen kerrottu, ettei hänen toivota saapuvan, sillä Ukrainaa syytetään aseiden myymisestä Irakille. Kutshma tuli silti.

Valko-Venäjän presidentti Aleksander Lukashenka joutui jäämään kotiin, sillä hänelle ei ole myönnetty viisumia Tshekkiin.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 22.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.