Mainos

Naton Kosovo-suunnitelmat valmiita

Sotilasliitto Nato on saanut valmiiksi suunnitelmansa mahdollisen ilmaiskun toteuttamisesta rauhan saamiseksi Kosovoon, kertoi Naton korkea diplomaatti tänään. Toisen Nato-lähteen mukaan myös muiden sotilaallisten toimien käyttö on mahdollista. -Olemme viimeistelleet kuluneen viikon aikana suunnitelmat ilmaiskuista, jos sellaisia iskuja tarvitaan, diplomaatti kertoi Nato-lähettiläiden epävirallisen tapaamisen jälkeen Brysselissä.

Sotilasliitto ilmaisi samalla huolestuneisuutensa serbien jatkuvista hyökkäyksistä Kosovossa. Naton suurlähettiläät tapaavat seuraavan kerran virallisesti ensi viikolla. Diplomaatin mukaan ilmaiskut kyetään tarpeen vaatiessa toteuttamaan "muutamassa päivässä" ja ne suunnataan serbien ilmatorjuntaan sekä asevoimien komentokeskukseen Kosovossa. Myös asevoimien huoltojärjestelmät muualla entisessä Jugoslaviassa ovat ilmaiskujen kohteina. Hän tähdensi myös, että Nato-maat eivät aio sallia Venäjän käyttävän veto-oikeuttaan estääkseen Naton ilmaiskut.

Kosovon albaanien johtaja Ibrahim Rugova vetosi tänään kansainväliseen yhteisöön, jotta se auttaisi tuhansia taisteluja paenneita siviilejä. Hänen mukaansa kymmenettuhannet kosovonalbaanit tarvitsevat humanitaarista apua.

Serbijoukot ovat kahden viime viikon aikana taistelleet raivoisasti Kosovossa pakottaen kymmenettuhannet siviilit pakenemaan ja ajaen albaanisissit pitkään hallussaan olleista tukikohdista. Kosovon vapautusarmeija UCK ja serbien turvallisuusjoukot aloittivat taistelunsa jo maaliskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.