Mainos

Naton koneet jälleen ilmassa

Ilmahälytyssireenit ovat soineet jälleen tänä-iltana Jugoslavian pääkaupungissa Belgradissa. Sireenit kertoivat uhkaavasta ilmahyökkäyksestä hieman kello 21 jälkeen Suomen aikaa. Samaan aikaan astui voimaan Jugoslavian johdon julistama yksipuolinen tulitauko Kosovossa. Nato-maat ovat torjuneet tulitaukoehdotuksen riittämättömäksi.

Arviolta parikymmentä Naton taistelukonetta nousi alkuillasta ilmaan Italiassa sijaitsevasta Avianon lentotukikohdasta. Sotilaslähteistä on arveltu, että ensiyön pommituksista tulee koko Jugoslavian operaation tähän mennessä laajimmat.

Arviolta parisataa ihmistä kokoontui illalla Belgradissa yhdelle kaupungin tärkeimmistä silloista suojelemaan sitä Naton pommeilta. Paikallisen televisioaseman mukaan ihmiskilpien joukossa oli mm. Belgradin yliopiston rehtori useiden professoreiden ja opiskelijoiden seurassa.

Keskellä Belgradin vanhaa ja uutta osaa yhdistävää Brankov-siltaa seisoi myös television kuvausryhmän auto. Ihmisjoukko oli kiinnittänyt paperisia maalitauluja vaatteisiinsa - he aikoivat viipyä sillalla koko yön. Nato on tähän mennessä tuhonnut pommeillaan ja ohjuksillaan useita siltoja Serbian pohjois- ja eteläosassa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.