Mainos

Naton entinen pääsihteeri arvosteli Jugoslavian pommituksia

Sotilasliitto Naton entinen pääsihteeri lordi Carrington on syyttänyt liittoumaa etnisen puhdistuksen aiheuttamisesta Kosovossa sen sijaan, että liittouma olisi estänyt puhdistusta pommittamalla Jugoslaviaa.

-Minun mielestäni pommitus aiheutti etnisen puhdistuksen. Se, mitä me teimme, huononsi tilannetta, sanoi Carrington eilen julkaistussa matkailulehti Sagassa. Carrington puhui aiheesta myös tänään ilmestyneessä sanomalehti Timesissä.

-Mielestäni on suuri virhe sekaantua sisällissotaan, Carrington totesi. Carrington sanoi, ettei hän tue serbejä ja että serbit käyttäytyivät "huonosti ja äärimmäisen typerästi" riistäessään Kosovon autonomian. Hän sanoi, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ei ole sen enempää sotarikollinen kuin johtajat maailman joissakin muissa osissa.

Naton johto on sanonut todisteiden serbien tekemistä hirmuteoista ja albaanien karkotuksista oikeuttaneen sotilasliiton pommitukset. Britannian entinen ulkoministeri Carrington toimi Naton johtajana vuosina 1984-1988.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.