Mainos

Naton aseidenkeruu Makedoniassa jatkuu

Albaanisissien odotetaan luovuttavan tänään ainakin yhden panssarivaunun Naton joukoille. Aseiden keräämisessä on meneillään toinen vaihe.

Sotilasliitto Nato on tänään jatkanut aseiden keräämistä albaanisisseiltä Makedoniassa. Naton edustaja kertoi, että keräys aloitettiin aamulla Radusassa pääkaupungin Skopjen luoteispuolella.

Sissien odotetaan luovuttavan tänään aseiden lisäksi ainakin yhden panssarivaunun. Albaanien Kansallisella vapautusarmeijalla UCK:lla on hallussaan ainakin kaksi panssarivaunua ja kaksi muuta panssaroitua ajoneuvoa, jotka kuuluvat Makedonian armeijalle.

Operaation Tärkeä Sadonkorjuu toinen vaihe aloitettiin pari päivää odotettua myöhemmin, kun rauhansopimuksen käsittely pitkittyi Makedonian parlamentissa. Sissit olivat kieltäytyneet luovuttamasta aseita ennen eilen pidettyä ratkaisevaa äänestystä.

Parlamentti hyväksyi lopulta suurella enemmistöllä esityksen, jonka mukaan erityisvaliokunta ryhtyy muuttamaan perustuslakia albaanivähemmistön oikeudellisen aseman parantamiseksi. Kaavailluilla muutoksilla pyritään muun muassa vahvistamaan albanian kielen asemaa ja lisäämään albaanien määrää maan poliisivoimissa.

Sisseiltä on määrä kerätä yhteensä 3 300 asetta 26. syyskuuta mennessä. Albaanisissit ovat luovuttaneet Natolle tähän mennessä noin 1 200 asetta. Euroopan unionin ulkoministerien on määrä keskustella huomenna kuinka Makedonian tilanne pidetään vakaana sen jälkeen, kun aseiden keruu albaanisisseiltä on saatu päätökseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.