Mainos

Nato: Venäjän vetäytymisestä Ukrainan rajalta ei näyttöä

Sotilasliitto Nato ei voi vahvistaa Venäjän joukkojen vetäytymistä Ukrainan rajan läheisyydestä. Naton pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin mukaan siitä ei ole vielä näyttöä.

Ukraina kertoi eilen, että Venäjä on alkanut vähentää joukkojaan rajalta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo, että venäläisjoukkoja on rajalla edelleen liikaa. Merkel on esikuntansa mukaan kuullut Venäjän joukkojen vetäytymisestä henkilökohtaisesti presidentti Vladimir Putinilta.

Naton ulkoministerit puivat parhaillaan Brysselissä Ukrainan kriisiä. Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier arvioi kokouksen alla, että Nato ja Ukraina voisivat mahdollisesti tehdä tiivistä yhteistyötä. Sen sijaan Ukrainan Nato-jäsenyyttä hän ei pitänyt tässä vaiheessa mahdollisena.

Ukrainan parlamentti hyväksyi aiemmin päivällä yksimielisesti yhteiset sotaharjoitukset Naton jäsenmaiden kanssa. Ensi kesänä on tarkoitus pitää kaksi harjoitusta Yhdysvaltain kanssa sekä erikseen harjoitukset myös Puolan sekä Romanian kanssa.

Ukraina on aiemminkin harjoitellut yhdessä Nato-maiden kanssa. Venäjää ovat erityisesti ärsyttäneet yhteiset laivastoharjoitukset amerikkalaisten kanssa Mustallamerellä.

Venäjä varoitti tänään Ukrainaa lähentymästä Natoon. Venäjän ulkoministeriön lausunnossa uhattiin, että Venäjän ja Ukrainan taloussuhteet riippuvat suuresti Ukrainan tulevasta ulkopolitiikasta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.