Mainos

Nato-vastaisuus yhä vahvaa Ruotsissa

Tuoreen mielipidetiedustelun mukaan liittymistä Natoon vastustaa ehdottomasti 44 prosenttia ruotsalaisista. Nato-kielteisyys on kasvanut hieman edellisestä kyselystä.

Ruotsalaisten Nato-kielteisyys on jopa vahvistunut viime aikoina.

Ruotsalaiset eivät halua liittyä sotilasliitto Natoon. SOM-tutkimuslaitoksen tekemän mielipidemittauksen mukaan 44 prosenttia ruotsalaisista sanoo selvästi ei Nato-jäsenyydelle, kun vain 22 prosenttia pitäisi jäsenyyttä hyvänä asiana.

SOM on jo kymmenen vuotta peräkkäin kartoittanut ruotsalaisten mielipidettä Nato-jäsenyydestä. Vastustus on ollut tasaista, vaikka se viime vuonna kasvoikin hieman aiempaan verrattuna.

Tuoreessa tutkimuksessa jäsenyyttä kannatti 22 prosenttia kyselyyn osallistuneista, kun vastaava luku vuoden 2002 tutkimuksessa oli 23 prosenttia. Vastustajia oli nyt 44 prosenttia, kun heitä edellisessä tutkimuksessa oli 41 prosenttia. Tutkimuksen esitteli tänään professori Ulf Bjereld Dagens Nyheter -lehdessä.

Bjereldin mielestä ruotsalaisten mielipide saattaa muuttua, jos Suomi päättää hakea Naton jäsenyyttä. Tutkimuskysely lähetettiin 3000 ruotsalaiselle, joista 67 prosenttia vastasi.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.