Mainos

Nato-vastaista mellakointia Venetsiassa

Suomen valtuuskunta vietiin oopperaan veneellä takaovesta.

Kiivaat Nato-vastaiset mielenosoitukset varjostavat Venetsiassa meneillään olevaa Naton parlamentaarista yleiskokousta.

Eilen illalla mielenosoittajajoukko yritti estää kokousväen pääsyn iltaohjelmassa olleeseen La Traviata -oopperaan kaupungin keskustassa lähellä Pyhän Markuksen toria. Kymmenet mellakkapoliisit ja karabinieerit joutuivat turvaamaan kokousedustajien kulkua soihduin ja savupommein varustetuilta mielenosoittajilta.

Suomen valtuuskunta jouduttiin kuljettamaan oopperaan hotellista veneellä kanaalia pitkin mielenosoittajien tukittua reitin.

Suomen Nato-valtuuskuntaan kuuluvan kansanedustaja Suvi-Anne Siimeksen mukaan mielenosoituksesta ei ollut takaovesta sisään oopperaan viedylle suomalaisjoukolle muuta harmia kuin puolen tunnin myöhästyminen.

Muilla oli kuitenkin suurempia vaikeuksia. Jalkaisin liikkuneita unkarilaisia poliisi oli kehottanut juoksemaan pois paikalta ja tanskalaisia oli heitelty ilmeisesti ainakin pienillä kivillä ja kolikoilla.

Mellakoinnin vuoksi turvajärjestelyt on kiristetty äärimmilleen koko kaupungissa ja erityisesti kokouspaikalla Lidon saarella.

Suomen valtuuskuntaan Venetsian Nato-kokouksessa kuuluvat Siimeksen lisäksi valtuuskunnan puheenjohtaja varapuhemies Ilkka Kanerva ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kauko Juhantalo.

Tiistaina päättyvään kokoukseen osallistuu kolmisen sataa parlamenttiedustajaa Naton jäsenmaista ja kumppanuusmaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.