Mainos

Nato vaatii rauhaa Makedoniaan

Sotilasliitto Naton pääsihteeri George Robertson esitti eilen Makedonialle kiireellisen vetoomuksen sotilastoimien lopettamiseksi. Robertsonin mukaan taistelujen käynnistäminen uudelleen on "täysin mieletöntä" ja Makedonian pitäisi heti perääntyä sisällissodan välttämiseksi.

-Uudet väkivaltaisuudet, tulivat ne sitten kummalta puolelta tahansa, ovat hulluutta näin räjähdysherkkänä aikana. Tähän kriisiin ei ole olemassa sotilaallista ratkaisua ja ylireagoinnit tässä vaiheessa vain syventävät jo valmiiksi kriittisiä jakautumia, Robertson varoitti.

Makedonian armeija aloitti eilisaamuna rajut helikopteri- ja panssari-iskut albaanisissien tukikohtiin 11 päivää kestäneen hataran tulitauon jälkeen. Makedonian slaavi- ja albaanipuolueet eivät ole toistaiseksi onnistuneet pääsemään poliittiseen ratkaisuun kriisitilanteen hoitamisesta lukuisista neuvotteluyrityksistä huolimatta. Nato on luvannut lähettää Makedoniaan rauhanturvaajia valvomaan kapinallisten aseidenriisuntaa, mutta vasta kun poliittinen sopu on saavutettu ja rauha saatu aikaan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.