Mainos

Nato-tutkimus: Ilmaiskut serbijoukkoja vastaan tehottomia

Sotilasliitto Naton ilmaiskut serbijoukkoja vastaan Kosovon sodassa olivat paljon tehottomampia kuin Nato on aiemmin arvioinut. Näin todetaan Naton omassa tutkimuksessa.

Amerikkalainen U.S News & World Report -lehti kertoo tuoreessa numerossaan tästä toistaiseksi julistamattomasta tutkimuksesta, jossa Naton asiantuntijat arvioivat pommi-iskujen todellisia vaikutuksia Kosovossa. Heti sodan loputtua Nato kertoi, että pommituksissa olisi tuhottu 110 panssarivaunua Kosovossa.

Tutkimuksissa on nyt päätelty, että Kosovossa pystyttiin tuhoamaan vain 26 panssarivaunua. Täydelliseksi virhearvioksi kuvataan Natossa nyt myös ilmasodan alussa vallinnutta uskoa, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic antautuisi 2-4 päivän pommituskampanjan jälkeen. Tällaisen uskomuksen seurauksena oli puutteellinen suunnittelu myöhemmissä operaatioissa.

Syiksi Jugoslavian vetäytymiselle Kosovosta Natossa todetaan nyt Venäjän tuen loppuminen Jugoslavialle sekä pommitusten kohdistaminen Jugoslavian voimalaverkostoon ja liikennejärjestelmään sekä muihin strategisiin kohteisiin. (STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.