Mainos

Nato turvaamaan olympialaisia?

Kreikka keskustelee Naton kanssa kesän olympialaisten turvajärjestelyistä. Massiivisten turvatoimien arvellaan maksavan jopa miljardi euroa.

Kreikan arvellaan pyytävän sotilasliitto Natolta apua olympialaisten huippukalliisiin turvatoimiin, koska kyse jo kansainvälisestä turvallisuudesta. Kreikan omat eliittiyksiköt ovat valmiina elokuuta varten.

Kreikka aikoo asettaa turvariskin muodostavalle rikkonaiselle rannikolleen ja maarajoilleen 90 000 omaa sotilasta ja poliisia. Naton ja etenkin Yhdysvaltojen lisävoima toisi apuun muun muassa Awacs-valvontakoneita, Yhdysvaltain Välimerellä olevan kuudennen laivaston yksiköitä sekä erikoisjoukkoja kemiallisten, biologisten ja jopa ydiniskujen varalta. Kreikka on jo yhdessä muunmuassa Britannian, Ranskan, Saksan, Israelin ja Espanjan kanssa pohtinut turvajärjestelyjä.

Kreikka korostaa olevansa pienin ja köyhin maa, joka on saanut järjestääkseen nykyajan jättiolympialaiset. Lisäksi kisat ovat ensimmäiset rajattomassa Schengen-Euroopassa. Turvatoimien arvellaan maksavan ehkä miljardi euroa eli yli kolme kertaa sen mitä Sydneyssä vuonna 2000. Nato-apupyyntö vaatii parlamentin hyväksynnän - virallisesti se saatetaan esittää maaliskuun alun vaalien jälkeen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.