Mainos

"Nato-turvaajat valmiita lähtemään Israeliin"

Naton pääsihteerin Jaap De Hoop Schefferin mukaan sotilasliitto on valmis lähettämään rauhanturvajoukkoja Israeliin, mikäli Lähi-idässä saadaan aikaan rauhansopimus.

Sotilasliitto Nato on valmis lähettämään rauhanturvajoukkoja Israeliin, mikäli Israel ja palestiinalaiset allekirjoittavat rauhansopimuksen, sanoo Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer.

- Joukkojen lähettäminen on mahdollista vain siinä tapauksessa, että molemmat osapuolet hyväksyvät sotilaallisen läsnäolon ja mikäli YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyy pyynnön, Nato-johtaja totesi israelilaissanomalehti Haaretzin haastattelussa.

De Hoop Schefferin mukaan rauhanturvajoukot eivät ole tällä hetkellä Naton agendalla, mutta sotilasliitto on valmis keskustelemaan asiasta, mikäli Lähi-idän rauhansopimus syntyy.

- Uskon, että jos konfliktin osapuolet pääsevät sopimukseen ja pyytävät YK:n mandaatilla jonkinlaista apua Natolta saavuttaakseen sopimuksen tavoitteet, Naton täytyy varmasti keskustella pyynnöstä, De Hoop Scheffer sanoi.

De Hoop Scheffer tapaa tänään Israelin-vierailullaan pääministeri Ariel Sharonin, ulkoministeri Silvan Shalomin ja puolustusvoimien komentajan Moshe Jaalonin.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.