Mainos

Nato-sotilaita kuoli pommi-iskussa Afganistanissa

Afganistanissa on tänään tehty useita tuhoisia pommi-iskuja sekä Nato-sotilaita että Afganistanin hallituksen poliisivoimia vastaan. Iskujen takana ovat todennäköisesti Taleban-liikkeen kannattajat.

Neljä kanadalaista Nato-sotilasta on saanut surmansa Etelä-Afganistanissa tehdyssä itsemurhaiskussa. Iskussa haavoittui lisäksi yli 20 ihmistä, joista suurin osa oli lapsia. Afganistanin Taleban-liike ilmoittautui itsemurhaiskun tekijäksi.

Itsemurhapommittaja räjäytti itsensä väkijoukossa, kun sotilaat olivat jakamassa kyniä ja lehtiöitä lapsille Kandaharin maakunnassa.

- Voin vahvistaa, että neljä Isaf-joukkojen sotilasta sai surmansa, kertoi Isafin edustaja majuri Quentin Innis. Kanadan armeija vahvisti myöhemmin, että surmansa saaneet olivat kanadalaisia.

Silminnäkijä kertoi itsemurhaajan ajaneen polkupyörällä keskelle lahjoja anoneita lapsilaumaa.

- Lapset juoksivat kohti Kanadan saattuetta, koska sieltä jaettiin kyniä ja lehtiöitä, kertoi Muhammad Karim.

- Joukko lapsia nauroi ja huusi: Anna minulle yksi, anna minulle yksi. Samalla polkupyörällä ajanut mies lähestyi joukkoa ja räjäytti itsensä joukkion keskellä.

Afganistanin sisäministeriön mukaan haavoittuneita oli 24.

Tuhoisia iskuja myös muualla maassa

Afganistanissa on tänään tehty kaksi muutakin itsemurhaiskua.

Ainakin 11 ihmistä sai surmansa Heratin kaupungissa läntisessä Afganistanissa tehdyssä itsemurhaiskussa. Iskussa haavoittui lähes 20 muuta ihmistä.

Moottoripyörällä liikkunut itsemurhapommittaja räjäytti itsensä kaupungin suurimman moskeijan portilla. Poliisin mukaan isku oli todennäköisesti suunnattu korkeaa poliisiupseeria vastaan. Tämä selvisi vahingoittumattomana.

Pääkaupungissa Kabulissa tehdyssä autopommi-iskussa kuoli kaksi poliisia ja useita muita haavoittui, poliisi kertoi.

Afganistanissa olevat Nato-joukot ovat pyytäneet Nato-mailta lisäjoukkoja lisääntyneen väkivallan laannuttamiseen erityisesti maan rauhattomissa eteläosissa.

Afganistanissa olevat Nato-joukot ovat pyytäneet Nato-mailta lisäjoukkoja lisääntyneen väkivallan laannuttamiseen, erityisesti maan rauhattomissa eteläosissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.