Mainos

Nato perusti uuden yhteistyöneuvoston

Nato on perustanut uuden turvallisuuspoliittisen elimen, Euro-Atlanttisen kumppanuusneuvoston.

Myös Suomi liittyy uuteen neuvostoon EAPC:hen, josta on päätetty tänään sotilasliiton rauhankumppanuusmaiden ulkoministerikokouksessa Portugalissa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoo, että uusi neuvosto ei ole paikka vain Nato-jäsenyyttä tavoitteleville, vaan myös jäsenyydestä kieltäytyville. Kaikki Naton rauhankumppanuusmaat osallistuvat nyt perustettuun neuvostoon.

Espanjan entinen ulkoministeri Bildtin seuraajaksi

Espanjan entisestä ulkoministeristä Carlos Westendorpista on tulossa Carl Bildtin seuraaja Bosnia-lähettilääksi. Diplomaattilähteiden mukaan kansainvälinen yhteisö nimitti Westendorpin tehtävästä eroavan Bildtin seuraajaksi tänään Portugalin Sintrassa.

Westendorpin on määrä aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuun 20. päivänä. Espanjalainen valittiin uudeksi Bosnia-edustajaksi sen jälkeen, kun Italia oli luopunut aikaisemmasta vastustuksestaan.

Myös kansainvälisten joukkojen vetäytyminen Bosniasta on aiheuttanut keskustelua Nato-tapaamisessa. Carl Bildtin mukaan Bosnia tarvitsee joukkoja myös ensi kesän jälkeen. Bildt ei kuitenkaan sanonut, kuinka paljon sotilaita tarvitaan ja kuinka kauaksi aikaa Naton johtamien joukkojen tulisi Bosniaan jäädä.
(MTV3-STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.