Mainos

Nato-myönteisyys lisääntynyt

Selvä enemmistö suomalaisista olisi valmis liittymään Natoon, mikäli Venäjä uhkaisi Suomea sotilaallisesti. Peräti 61 prosenttia turvaisi Naton apuun Venäjän uhan alla, kun taas lähes neljännes ei haluaisi liittyä Natoon sotilaallisenkaan uhan alla.

Vaasassa ilmestyvä Pohjalainen kertoi tänään, että Ruotsin liittyminen sotilasliittoon saisi tilanteen tasoittumaan. Mikäli Ruotsi menisi mukaan Natoon, kannattajia ja vastustajia olisi täsmälleen yhtä paljon - 43 prosenttia. Pohjalainen tutkitutti Nato-kannatusta Suomen Gallupilla, joka on selvittänyt sotilasliiton kannatusta vuodesta 1995.

Kansalaiset epävarmoja

Tutkimuksen mukaan suomalaisten suhtautuminen Natoon on muuttunut myönteisemmäksi. Jäsenyyden kannattajien määrä on lisääntynyt neljällä prosenttiyksiköllä ja vastustajien määrä vähentynyt 15 prosenttiyksiköllä. Kehityssuuntana onkin, että kansalaiset ovat muuttuneet epävarmoiksi. Nykytilanteessa Natoa kannattaa 29 prosenttia ja vastustaa 48 prosenttia.

Natoon myönteisimmin suhtautuivat kokoomuslaiset, heistä puolet kannattaa liittymistä ja kolmannes vastustaa. Sosiaalidemokraatit ovat samoilla linjoilla kuin kansa keskimäärin: kolmannes kannattaa ja 48 prosenttia vastustaa Natoon liittymistä. Haastateltuja oli tuhat ja tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.